ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Victor Orban consideră că Ungaria trebuie să rămână membru UE

19:08 | 17.09.2021 Categorie: Externe

Budapesta, 17 sep. /MOLDPRES/. Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că Ungaria trebuie să rămână membră a Uniunii Europene (UE) pentru a-şi asigura accesul în continuare pe piaţa unică a blocului comunitar, relatează MOLDPRES cu referire la G4MEDIA.

În cazul în care UE se va dezintegra, Ungaria va fi ultima care va părăsi blocul, a adăugat Orban.

El susține că pentru ţara sa, care este beneficiar net al fondurilor UE, principalul motiv al rămânerii în Uniune nu îl reprezintă banii care vin de la Bruxelles.

„Dacă ne uităm la întregul an, primim mai mulţi bani de la Bruxelles decât plătim. Dar dacă scădem suma pe care o repatriază în fiecare an companiile occidentale, balanţa este negativă”, a precizat Orban la postul public de radio.

„UE este importantă pentru noi deoarece îi furnizează Ungariei o piaţă. Trebuie să susţinem UE şi să rămânem în ea. Din acest motiv, indiferent de fisurile care vor apărea, noi ne vom afla printre puţinii care vor rămâne în Uniune, dacă va lua sfârşit vreodată”, a subliniat premierul maghiar.

În Ungaria anul viitor se așteaptă un scrutin ce se anunţă intens contestat. Totuși, Orban a reuşit să atragă investiţii majore în industria automobilelor şi producătoare, ce au susţinut creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă, contribuind la crearea unei imagini bune pentru guvernul său sub aspectul managementului economic.

Premierul ungar a menţionat că anul acesta creşterea economică va trece probabil de 5,5%. Viktor Orban le va prezenta deputaţilor proiectele guvernamentale în cadrul şedinţei inaugurale a sesiunii de toamnă a legislativului, luni, 20 septembrie.

În ultimul timp Ungaria, precum şi Polonia se află în dispută cu Bruxellesul în aspecte care merg de la libertatea presei la drepturile comunităţii LGBT, iar în luna iulie a acestui an Comisia Europeană a lansat o procedură legală împotriva lor în legătură cu o serie de măsuri adoptate la Budapesta şi Varşovia şi despre care UE susţine că discriminează comunitatea LGBT.

Foto: ft.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!