ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

17:50 | 17.09.2021 Categorie: Comunicate

Prioritățile învățământului profesional tehnic discutate de MEC cu partenerii de dezvoltare

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Prioritățile în învățământul profesional tehnic, incluse în Planul de activitate al Guvernului și în proiectul Strategiei Educația 2030, dar și dificultățile de implementare a proiectelor din acest domeniu, au fost discutate în cadrul unei ședințe comune a reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării și a partenerilor de dezvoltare (din domeniul învățământului profesional tehnic).

La ședință au participat reprezentanții Uniunii Europene; ai Agenției Austriece pentru Educație și Internaționalizare (OeAD); ai Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA); ai Serviciului pentru Dezvoltare Liechtenstein (LED); ai Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Republicii Germania (BMZ); ai Agenției Elvețiene de Cooperare și Dezvoltare; ai Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie în Republica Moldova (UNFPA).

Ministrul Anatolie Topală a menționat: „Apreciem înalt suportul, inclusiv cel financiar, acordat de către partenerii de dezvoltare. Proiectele comune implementate până în prezent au ridicat nivelul învățământului profesional tehnic. Mizăm în continuare pe o colaborare strânsă și un dialog sistematic cu partenerii de dezvoltare în vederea continuării modernizării învățământului profesional tehnic. MEC va fi plenar implicat în procesul de implementare, monitorizare și evaluare a asistenței oferite de către partenerii de dezvoltare”, a subliniat oficialul.

La rândul lor, partenerii de dezvoltare au prezentat activitățile și acțiunile, de dezvoltare a acestui domeniu, pe care le pot susține.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!