ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

19:49 | 17.09.2021 Categorie: Comunicate

Ministrul Educației și Cercetării a avut o întrevedere cu noul director de țară al Băncii Mondiale

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut astăzi, 17 septembrie,  o întrevedere cu noul director de Țară al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova - Inguna Dobraja. În cadrul acesteia, cei doi oficiali au realizat o retrospectivă a colaborării celor două instituții pe parcursul anilor, subliniind necesitatea asigurării continuității proiectelor realizate în comun, care au adus rezultate semnificative pentru sistemul educațional din Republica Moldova. 

Subiectele-cheie discutate au vizat cele două proiecte aflate în derulare, finanțate de Banca Mondială și gestionate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) – Proiectul „Reforma învățământului în Moldova” (2013-2022) și Proiectul Învățământul Superior din Moldova (2020-2025). 

„Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” se află în ultimul an de implementare și, la acest moment, putem deja releva rezultate valoroase: zeci de școli renovate și dotate conform standardelor internaționale în educație, mii de cadre didactice instruite conform standardelor de competență profesională, sute de școli asigurate cu echipamente speciale pentru educația incluzivă și multe alte realizări, care nu ar fi fost posibile fără suportul dvs. Sperăm că Proiectul Învățământul Superior din Moldova va fi unul la fel de productiv și, cel mai important, cu un număr cât mai mare de beneficiari satisfăcuți”, a menționat ministrul Anatolie Topală. 

De cealaltă parte, directorul de țară pentru Republica Moldova Inguna Dobraja a declarat că MEC va beneficia în continuare de susținere din partea Băncii Mondiale și a reiterat deschiderea Băncii pentru acordarea a noi împrumuturi investiționale destinate îmbunătățirii calității educației și condițiilor de studii. 

Amintim că Inguna Dobraja a devenit director de Țară pentru Republica Moldova în luna iulie curent și o înlocuiește pe Anna Akhalkatsi, care a ocupat această funcție în perioada 2017-2021.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!