ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Actualul sistem capitalist nu a făcut foarte bine economiei SUA, a apreciat Nancy Pelosi

08:36 | 18.09.2021 Categorie: Externe

Washington, 18 sep. /MOLDPRES/. Capitalismul nu a slujit economia Statelor Unite atât de bine pe cât ar fi putut, a afirmat vineri preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, adăugând că sistemul are nevoie de îmbunătăţiri, relatează Reuters, citată de Agerpres și MOLDPRES.

"În America, sistemul nostru este capitalismul, este sistemul nostru economic, dar nu ne-a slujit economia atât de bine pe cât ar fi trebuit", a apreciat Pelosi, în cadrul unui eveniment găzduit de think-tank-ul de afaceri Chatham House, cu sediul la Londra.

"Ceea ce dorim să facem este nu să ne îndepărtăm de la el, ci să-l îmbunătăţim", a asigurat ea.

"Nu putem avea un sistem în care succesul unora vine din exploatarea muncitorilor, din exploatarea mediului şi toate celelalte, trebuie să corectăm acest lucru", a spus Pelosi, precizând că o clasă de mijloc puternică reprezintă cheia unei democraţii puternice.

Potrivit politicienei democrate, este conştientizat în tot mai mare măsură faptul că "trebuie făcut mai mult" şi că aşa-zisul capitalism al acţionarilor (shareholder) a dus la creşterea remuneraţiilor directorilor şi stagnarea celor ale oamenilor muncii.

"Pur şi simplu acest lucru nu este corect", a punctat Pelosi.

Foto: deseret.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!