ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 600 de milioane de lei au fost încasate de Serviciul Vamal în ultima săptămână

10:15 | 20.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. În perioada 13-19 septembrie curent, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la circa 610 milioane de lei /circa 30 mln de euro/, fiind perfectate 12879 de declarații vamale, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al instituției vamale, pe parcursul săptămânii trecute, fluxul mijloacelor de transport a constituit 67804 traversări, iar cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Sculeni.

În aceeași perioadă au fost constatate 185 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 164 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.

Foto: Serviciul Vamal

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!