ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Geniștii au lichidat mai multe obiecte explozive la Ștefan Vodă

10:48 | 20.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Militarii din Batalionul de Geniu „Codru” au intervenit duminică, 19 septembrie, în satul Răscăieții-Vechi, raionul Ștefan Vodă, unde au neutralizat 160 de obiecte explozive și 2 221 de cartușe, comunică MOLDPRES.

Gheorghe Racu, comandantului unității, a menționat că printre munițiile depistate de echipa de geniști erau mine antipersonal de producţie germană, grenade de mână de tip F-1, RPG și RG-42, precum și focoase UZRGM.

El a precizat că obiectele explozive, care prezentau un pericol iminent pentru localnici, erau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și au fost distruse în condiții de maximă siguranță.

Datele Ministerului Apărării arată că, de la începutul lunii septembrie, peste 250 de muniții și peste 450 de cartușe au fost lichidate de geniștii Armatei Naționale în aceeași regiune. De la începutul anului, peste 860 de obiecte explozive au fost distruse de geniști pe întreg teritoriul țării.

Foto: MA

img21006880

img21006880

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!