ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 2 000 de șoferi s-au ales cu amenzi în zilele de odihnă

11:24 | 20.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, peste 2 300 de șoferi au fost documentați de către angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică /INSP/ pentru că au condus cu abateri, dintre care 1 772 de conducători auto au depășit limita de viteză, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor INSP, tot în această perioadă, 52 de șoferi au fost depistați la volan în stare de ebrietate. Dintre aceștia, 40 se aflau în stare avansată de ebrietate, șase au refuzat să treacă testarea alcoolscopică, iar alți șase s-au ales cu dosare contravenționale. În același timp, 233 de conducători auto nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră, 106 au încălcat regulile de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor, iar 83 de pietoni au traversat strada în locuri interzise.

Datele INSP arată că, în prima jumătate a anului 2021, s-au înregistrat 1027 de accidente rutiere, în rezultatul cărora 93 de persoane au decedat, iar 1171 au fost traumatizate.

Foto: INSP

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!