ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi polițiști din Cantemir au fost reținuți de CNA pentru luare de mită

12:25 | 20.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Doi polițiști de patrulare din Cantemir au fost denunțați la CNA pentru că ar fi cerut și primit mită de la un șofer aflat în trafic, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, oamenii legii ar fi stopat mijlocul de transport sub pretextul că șoferul s-ar afla la volan fiind în stare de ebrietate. Ulterior, aceștia i-ar fi ridicat actele mașinii, iar pentru a nu documenta cazul și a-i restitui permisul de conducere și pașaportul tehnic, ar fi cerut și primit 200 de euro.

În cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru corupere pasivă. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi oameni ai legii riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 300 000 la 400 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 10 ani. 

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!