ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful diplomației moldovene va participa la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

13:37 | 20.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, va participă în perioada 20 – 23 septembrie, în cadrul delegației conduse de președintele Maia Sandu, la dezbaterile generale ale celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale ONU și la evenimentele colaterale, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, ministrul Nicu Popescu va avea o agendă a vizitei amplă care include întrevederi cu omologii unor țări partenere și înalți oficiali ai organizațiilor regionale și internaționale. De asemenea, vicepremierul va participa la reuniunile ministeriale ale organizațiilor regionale și evenimentele de nivel înalt din marja Adunării Generale a ONU.

Segmentul înalt al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite este cea mai importantă reuniune a ONU în cadrul căreia liderii mondiali discută provocările și trasează prioritățile pe agenda organizației.

În acest an, peste 98 de țări și-au anunțat participarea la nivel de șefi de state și, respectiv, 28 la nivel de șefi de guverne, altele fiind reprezentate la nivel ministerial.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!