ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ucraina desfășoară exerciții militare împreună cu forțe SUA și NATO

14:50 | 20.09.2021 Categorie: Externe

Kiev, 20 sep. /MOLDPRES/. Ucraina, împreună cu forțe NATO și SUA desfășoară exerciții militare într-o perioadă în care ţările vecine - Rusia şi Belarus - au desfăşurat la rândul lor exerciţii care au alarmat Occidentul, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Kievul caută de mult timp o integrare mai strânsă cu forţele armate occidentale în speranţa de a se alătura într-o zi NATO. Conform Ministerului Apărării ucrainean, circa 4.000 de militari ucraineni şi alţi 2.000 străini participă la exercițiile 'RAPID TRIDENT - 2021', programate să dureze până la 1 octombrie. Ihor Palahniuc, general-maior și comandant al pregătirii  forțelor terestre ucrainene, a declarat că ucrainenii "îşi vor concentra toate cunoştinţele, toate eforturile pentru a arăta ţărilor agresoare că nu au nici o şansă".

La aplicații participă și o unitate a Gărzii Naţionale din Washington, desfăşurată în Ucraina din aprilie în cadrul unei forţe multinaţionale de instruire. În total, trupe din 12 ţări iau parte la aceste exerciţii cu scopul de a "îmbunătăţi interoperabilitatea cu ţările aliate şi partenere" şi a-şi demonstra nivelul de pregătire.

Aceste exerciții intervin după uriașele manevre organizate de Moscova în apropierea frontierelor NATO şi UE cu Rusia şi Belarus în ultimele săptămâni, la care, potrivit Rusiei, au participat circa 200.000 de militari.

Încă din primăvara acestui an, Kievul şi Alianţa Nord-Atlantică acuză, de asemenea, Rusia că a desfăşurat trupe suplimentare lângă frontierele Ucrainei.

20 de nave de război ruseşti au început luni exerciţii cu tiruri reale la scară amplă în Marea Neagră.

În iunie, Ucraina, SUA şi alte state aliate au organizat un exerciţiu naval, Sea Breeze, în Marea Neagră şi în sudul Ucrainei, în pofida apelurilor Rusiei de a-l anula.

În iulie, Ucraina, SUA, Polonia şi Lituania au desfăşurat un alt exerciţiu, cu participarea a peste 1.200 de soldaţi.

Foto: odessa-journal.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!