ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 4 700 de pacienți au solicitat ambulanța în ultimele două zile

10:52 | 21.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. În ultimele 48 de ore, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 4 752 persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cel mai des au solicitat ambulanța cetățenii cu urgențe respiratorii - 1 302 solicitări. Medicii de pe ambulanță au intervenit la 774 persoane cu urgențe cardiovasculare, dintre care 10 pacienți cu infarct miocardic. La Serviciul de Urgență au parvenit 522 de apeluri pentru persoanele cu urgențe neurologice, printre care și 48 pacienți cu accidente vasculare cerebrale.

Totodată, echipele de pe ambulanță au intervenit la 27 accidente rutiere, iar 22 pacienți, printre care și doi minori, au fost transportați la spital pentru tratament specializat.

În zilele de week-end, ambulanța a acordat primul ajutor pentru 16 persoane cu intoxicații, dintre care șase medicamentoase, cinci cu ciuperci și una cu alcool.

Foto: CNAMUP  

img21006911

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!