ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu: Ne dorim impulsionarea cooperării și stabilirea unui dialog permanent cu Austria

13:52 | 21.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o discuție cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Austria în Republica Moldova, Stella Avallone, la care a participat și consulul onorific al Austriei la Bălți, Stela Malcoci, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Igor Grosu a exprimat gratitudine statului austriac pentru asistența multilaterală acordată țării noastre, inclusiv prin intermediul Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA). De asemenea, Președintele Parlamentului a mulțumit autorităților din Austria pentru recunoașterea certificatelor de vaccinare în contextul pandemiei Covid-19, care va asigura mobilitatea cetățenilor Republicii Moldova.

Discuțiile au vizat și impulsionarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări în mai multe domenii. ”Ne dorim intensificarea cooperării cu Austria și stabilirea unui dialog permanent. Una din prioritățile actualului Parlament este consolidarea statului de drept. Astfel, mizăm pe suportul și expertiza Austriei în procesul de  implementare a reformelor în domeniul justiției și combaterea corupției”, a declarat Igor Grosu. 

Oficialii au convenit asupra continuării cooperării interparlamentare prin atribuirea unui caracter sistematic vizitelor reciproce la diferite niveluri, inclusiv la cel al comisiilor parlamentare de profil și al grupurilor parlamentare de prietenie, ceea ce va permite abordarea eficientă a mai multor domenii strategice.

La final, s-a menționat că la 25 martie 2022 se vor împlini 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Austria.

Foto: Parlament

img21006920

img21006920

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!