ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova este interesată în încheierea de noi acorduri de colaborare cu Italia

14:04 | 21.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Italiene la Chișinău, Lorenzo Tomassoni. Cei doi oficiali au discutat despre posibilitatea încheierii mai multor acorduri de colaborare, dar și despre fortificarea relațiilor bilaterale interparlamentare, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

În cadrul întrevederii, Președintele Legislativului, Igor Grosu, și-a exprimat interesul de a dinamiza relațiile bilaterale parlamentare, inclusiv la nivelul comisiilor.

De asemenea, Președintele Parlamentului a vorbit despre prioritățile Legislativului, printre care reformarea justiției și combaterea corupției: ”Vom avea o abordare pragmatică, fără nicio ezitare în implementarea acestor reforme, deoarece doar așa vom reuși să construim un stat de drept, iar interesele cetățenilor și ale investitorilor să fie prioritare.”

Părțile au discutat semnarea în timpul apropiat a unui Acord de cooperare la nivel parlamentar.

La final, Igor Grosu l-a informat pe diplomatul italian despre crearea Grupului parlamentar de prietenie al Republicii Moldova cu Republica Italiană, a cărui președintă a fost aleasă deputata PAS, Galina Sajin.

Foto: Parlament

img21006922

img21006922

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!