ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Primăria capitalei scoate la licitație 28 de locații pentru unitățile de comerț ambulant

14:44 | 21.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău informează că pe 11 octombrie, în sediul Preturii sectorului Centru se va desfășura licitația deschisă pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului de amplasare a unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului, transmite MOLDPRES.

Municipalitatea a anunțat că a scos la concurs 28 de loturi amplasate în sectoarele orașului, în parcuri, scuaruri și pe alei, inclusiv pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului", străzile Gh. Asachi, Vlaicu Pârcălab, Albișoara, A. Pușkin, bulevardele Renașterii Naționale,  Mircea cel Bătrân, Moscova, străzile A. Russo, Teilor, N. Zelinski, Alba Iulia, L. Deleanu, Nicolae H. Costin etc.

Locurile pentru comerț din licitația anunțată sunt prevăzute pentru amplasarea gheretelor, unde vor fi comercializate: presă periodică, produse street-food și de patiserie, băuturi fierbinți și răcoritoare, înghețată, flori și aranjamente florale, cu suprafața de 8, 10 și 12 m².

Prețul inițial pentru dreptul de amplasare a unităților de comerț variază de la 214 375 lei până la 945 000 lei.

În scopul prevenirii monopolizării comerțului ambulant stradal și organizării unui mediu concurențial sănătos, în cadrul unei licitații unui participant îi pot fi adjudecate până la 3 loturi și câte un lot în fiecare parc, scuar, alee. Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

Licitația se va desfășura începând cu ora 10:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru (str. Bulgară, 43). Organizatorul ei este Camera de Comerț și Industrie a Moldovei. Data-limită de depunere a cererilor de participare la licitație - 7 octombrie, ora 12:00.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!