ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

15:03 | 21.09.2021 Categorie: Comunicate

Dezvoltarea cooperării moldo-elvețiene pe linia de activitate frontalieră

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi l-a primit astăzi, 21 septembrie 2021, pe atașatul Administrației Federale a Vămii din Confederația Elvețiană, Nicolas Meldem, în vizită de curtoazie.

Interlocutorii au trecut în revistă stadiul și perspectivele dialogului bilateral și au exprimat dorința de evoluție în relațiile de cooperare. În context, domnul Vasiloi a reconfirmat interesul Poliției de Frontieră de a avansa conlucrarea pe diferite dimensiuni. Au fost expuse prioritățile instituționale și rolul asistenței partenerilor în dezvoltarea unor direcții de activitate frontalieră.

La rândul său, Nicolas Meldem susține eforturile Poliției de Frontieră în misiunea sa de combatere a fraudei documentare, migrației ilegale, traficului ilicit cu țigarete și alte ilegalități conexe. Totodată, oaspetele i-a urat succes șefului Poliției de Frontieră în îndeplinirea noului său mandat în fruntea acestei instituții, asigurându-l de deschidere pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare.

Discuțiile au continuat la sediul Direcției expertiza documentelor a IGPF, unde au fost prezentate din activitatea subdiviziunii, tehnica din dotare, colecția de documente autentice și false, cât și bazele de date disponibile în acest sens. Un interes a fost din partea oficialului elvețian față de procedura examinării mijloacelor de transport la care s-au depistat elemente de construcție alterate.

În vederea schimbului de informații și menținerea cooperări bilaterale, reprezentanții Direcției au înmânat cel mai recent specimen al pașaportului moldovenesc. În același timp, au fost bucuroși să primească ultima versiune a bazei de date gestionate de Confederația Elvețiană, unde sunt incluse descrierile actelor de călătorie, cele mai recente rețineri și pagini de alertă depistate de autoritatea de frontieră elvețiană.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!