ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sala cu Orgă își deschide stagiunea concertistică 2021-2022

08:04 | 22.09.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Cea de-a 44-a stagiune a Sălii cu Orgă din Chișinău va fi inaugurată joi, 23 septembrie, la ora 18:00, cu un concert, alcătuit din creații de Antonín Dvořák, Edvard Grieg și Gabriel Fauré, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Silvia Tănase, director adjunct al instituției, a menționat că, în debutul concertului, Orchestra Națională de Cameră, în format extins, cu maestrul Cristian Florea la pupitrul dirijoral, va prezenta celebrele ”Dansuri slave” de A. Dvořák. Programul serii va continua cu unul din cele mai îndrăgite concerte de pian - Concertul în la minor pentru pian și orchestră de E. Grieg, avându-l ca solist pe invitatul special al evenimentului, reputatul pianist spaniol Josu de Solaun.

Josu de Solaun este câștigătorul Premiului I la Concursul Internațional de Pian ”George Enescu” (2014), a cărui listă de câștigători include nume celebre ale pianului modern, precum Radu Lupu și Elisabeth Leonskaja, devenind astfel primul spaniol care a câștigat acest concurs. De asemenea, a obținut Primul Mare Premiu la ediția a XV-a a Concursului Internațional de Pian José Iturbi din Valencia, fiind, din nou, singurul pianist spaniol premiat în peste 30 de ediții.

În încheiere, va răsuna înălțătorul Requiem în re minor, op. 48 de G. Fauré, lucrare vocal-simfonică prezentată de Orchestra Națională de Cameră, în format extins, sub bagheta maestrului Cristian Florea, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, cu Anastasia Cușnir (soprană) și Vitalie Maciunchi (bariton) în calitate de soliști vocali și Anna Strezeva la orgă. Concertul se va desfășura cu public, cu respectarea restricțiilor impuse de situația pandemică,  iar biletele pot fi cumpărate la casa de bilete a Sălii cu Orgă și online  - pe www.iticket.md.

Odată cu sezonul muzical, Sala cu Orgă deschide și ”stagiunea” de artă plastică. În perioada 22 septembrie – 12 octombrie, în spațiile renovate ale instituției este vernisată expoziția de pictură ”Soroca”, semnată de un grup de plasticieni din Republica Moldova, realizată în cadrul proiectului ”Traveling ARTBAND”, ediția VI.

img21006928

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!