ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

07:54 | 22.09.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (21 - 22 septembrie 2021)

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 27 506 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 13 517 traversări persoane, dintre care 7 375 treceri la frontiera moldo-română, 2 832 treceri la frontiera cu Ucraina și 3 310 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 3 310 traversări persoane;

PTF Leușeni - 2 880 traversări persoane;

PTF Sculeni – 1 943 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați - 1 171 traversări persoane;

PTF Cahul – 786 traversări persoane;

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- cinci încălcări privind folosirea vinietei și exploatarea vehiculelor;

- două persoane identificate cu consemn național;

- 50 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 27 506 persoane și completate 1 292 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 332 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!