ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Nicu Popescu a avut o întrevedere cu omologul său portughez 

07:58 | 22.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. În marja Segmentului înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite care se desfășoară la New York, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a discutat cu Augusto Santos Silva, ministrul de stat și al Afacerilor Externe al Republicii Portugheze, despre susținerea plenară a autorităților de la Lisabona pentru parcursul european al Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, în cadrul întrevederii, șefii celor două diplomații au punctat rolul comunității cetățenilor Republicii Moldova din Portugalia, fiind de acord că aceasta aduce o contribuție cu valoare adăugată dezvoltării societății portugheze și a relațiilor bilaterale. Totodată, miniștrii de externe au convenit organizarea unui schimb de experiență pe politici publice în domeniul diasporei cu accent pe digitalizare și servicii consulare moderne. 

„Vom continua eforturile diplomatice pentru a îmbunătăți cadrul juridic moldo-portughez în beneficiul cetățenilor noștri stabiliți în Portugalia și am exprimat interesul țării noastre de a prelua din experiența Portugaliei în domeniul mediului, managementului apelor, agriculturii ecologice, industriei ușoare, protecției și conservării patrimoniului național arhitectural", a declarat viceprim-ministrul Nicu Popescu.

Totodată, ministrul de externe i-a adresat omologului portughez rugămintea de a examina recunoașterea certificatelor de vaccinare emise de către autoritățile Republicii Moldova, aceasta pentru a putea asigura călătorii fără restricții în Portugalia.

Foto: MAEIE

img21006936

img21006936

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!