ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria municipiului Chișinău va organiza o ședință de lucru cu dezvoltatorii imobiliari din capitală

08:58 | 22.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va organiza, pe data de 28 septembrie, o ședință cu dezvoltatorii imobiliari pe marginea situației referitoare la construcțiile din capitală, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a anunțat că invită dezvoltatorii imobiliari, experți și societatea civilă pentru a discuta pe marginea problemelor acumulate în sectorul construcțiilor. "Vrem să auzim părerea tuturor, deoarece problemele în acest domeniu s-au acumulat de ani buni. Sunt ridicate construcții cu câte 10-15 etaje care au acte permisive eliberate în anii 2016, 2017, 2018", a specificat edilul capitalei.

Potrivit lui Ceban, în acest moment a fost creat un grup de lucru care examinează construcțiile problematice din capitală. "Au fost identificate 25 de construcții cu probleme, care vor fi examinate de către Direcția Juridică, Direcția Arhitectură, care vor prezenta câte o notă informativă" a spus Ceban.

În cadrul ședinței vor fi abordate subiecte care țin de autorizarea lucrărilor de construcție (elaborarea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire), dar și problemele cu care se confruntă agenții economici în dezvoltarea urbană a municipiului Chișinău.

Foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

img21006939

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!