ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile de Covid în lume

09:49 | 22.09.2021 Categorie: Externe

Geneva, 22 sep. /MOLDPRES/. Varianta ''îngrijorătoare'' Delta, care este prezentă în 185 de ţări, a înlocuit în mare măsură celelalte trei variante ''îngrijorătoare'', Alpha, Beta şi Gamma. Acestea trei reprezintă în prezent mai puţin de 1% din cazurile secvenţiate, a transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează digi24.ro, preluat de MOLDPRES.

Toţi viruşii, inclusiv SARS-CoV-2 responsabil pentru COVID-19, suportă mutaţii în timp.

''Virusul predominant care circulă în prezent este varianta Delta. Şi, de fapt, mai puţin de 1% din secvenţele disponibile în prezent sunt (variantele îngrijorătoare) Alpha, Beta şi Gamma'', a declarat Maria Van Kerkhove, director în cadrul OMS.

''Acest virus a devenit mai puternic, este mai transmisibil şi este pe cale să-i concureze, să-i înlocuiască pe ceilalţi viruşi care circulă'', a adăugat ea, precizând că virusul a fost semnalat în 185 de ţări.

Apariţia, la sfârşitul anului 2020, a unor variante care prezentau un risc crescut pentru sănătatea publică globală a determinat OMS să caracterizeze variantele ''de urmărit'' şi altele ca fiind '' îngrijorătoare''.

OMS a decis să numească variantele ''de urmărit'' sau ''îngrijorătoare'' folosind litere ale alfabetului grecesc pentru a permite publicului larg să le pronunţe numele mai uşor. În prezent, OMS consideră că patru variante sunt ''îngrijorătoare''.

Foto: hackensackmeridianhealth.org

img21006942

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!