ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București revine la Chișinău cu un spectacol de Teodor Mazilu

12:40 | 22.09.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. În cadrul celei de-a VI-a ediții a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, care se desfășoară la Chișinău până la 26 septembrie, Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București va prezenta spectacolul ”Frumos e în septembrie la Veneția” după Teodor Mazilu. Reprezentația va avea loc joi, 24 septembrie, la ora 19.00, pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, o neașteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obișnuiți să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Dar el nu poate și nu trebuie să o substituie, ci doar să-i aducă la lumină profunzimea, sensul și frumusețea. Această parabolă teatrală îi aduce împreună pe actorii Oana Pellea și Mircea Rusu, însoțiți de o echipa de creație deja consacrată cu care Oana Pellea a realizat N(AUM), Efectul razelor gama asupra crăițelor lunatice, Idolul și Ion Anapoda: Ștefan Vasilescu, Vladimir Turturică, Vlad Lăzărescu și Mariana Cămărășan.

„Îndrăgostiți de însuși faptul de a fi îndrăgostiți, milioane de oameni visează Veneția. Adriatica bate cu valurile sale malurile de cărămidă ale insulei. Felinarele se aprind unul câte unul, dintr-un tonomat se aude incredibila muzică a lui Lucio Dalla. Totul e ireal de frumos. În mirajul romantismului absolut, o femeie și un bărbat se redescoperă, așa cum nu și-au imaginat vreodată că ar putea fi. Realitatea, mijlocită de vis și dincolo de vis, este, de fapt, fabuloasă, iar lucrurile pe care abia îndrăznim să le visăm există deja în sufletul fiecăruia dintre noi. Ele prind viață atunci când… atunci când trăim acea… acel… nu găsesc cuvântul… care e antonimul singurătății?”, a afirmat  Mariana Cămărășan.

Prețul biletelor este de la 100 până la 200 de lei.

Accesul în sala de spectacole va fi permis numai cu prezentarea unei dovezi din cele enumerate mai jos: certificatul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital). Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore; rezultat negativ al unui test antigen rapid efectuat în ultimele 48 de ore; certificat de trecere prin boală sau act care confirmă prezența anticorpilor, valabil cel mult 90 de zile de la efectuarea investigației. Unul din aceste documente va fi prezentat obligatoriu împreună cu un act de identitate pentru confirmare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!