ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un consilier al președintelui ucrainean a fost ținta unui atac armat

12:59 | 22.09.2021 Categorie: Externe

Kiev, 22 sep. /MOLDPRES/. Mașina principalului consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost ținta unui atac cu focuri de armă, miercuri, relatează Reuters. Oficialii ucraineni spun că a fost vorba de o tentativă de asasinat, transmite digi24.ro, preluat de MOLDPRES.

Mai mult de 10 gloanțe au lovit mașina în apropiere de Lesniki un sat la aproximativ 5 kilometri de capitala Kiev. Șoferul a fost rănit, a anunțat poliția ucraineană care a deschis deja un dosar pentru crimă cu premeditare.

O televiziune locală anunța că cel puțin 19 urme de gloanțe erau vizibile în caroseria mașinii, pe partea șoferului. Un parlamentar ucrainean spune că Serhiy Șefir, consilierul care se afla în mașină, nu a fost rănit.

Șefir este un apropiat al președintelui ucrainean și conduce un grup de consilieri. Un alt consilier al lui Zelenski a spus că tentativa de asasinat ar putea fi rezultatul încercărilor președintelui de a lupta împotriva oligarhilor.

„Acest asalt deschis extrem de violent, cu arme automate nu poate fi calificat decât ca o încercare de asasinat al unei membru-cheie al administrației prezidențiale”, a declarat Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean.

Foto: liga.net

img21006953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!