ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Prezentatoarea de televiziune Tamara Zastavniţchi s-a stins din viaţă

14:37 | 22.09.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Prezentatoarea de televiziune Tamara Zastavniţchi, care şi-a consacrat mai mult de trei decenii din viaţă postului public de televiziune Moldova 1, a decedat. Anunţul a fost făcut în dimineaţa zilei de astăzi de fostul coleg al său de televiziune, crainicul Sergiu Corcebaş, informează MOLDPRES.

„A plecat la Domnul cea care a fost Tamara Zastavniţchi, una dintre cele mai notorii şi frumoase cărţi de vizită a televiziunii naţionale, cea care şi-a dedicat viaţa întreagă profesiei de crainic-prezentator. Odihnă lină printre îngeri, dragă colegă. Dumnezeu să te ierte şi să te ţină în dreapta Sa…”, a scris Sergiu Corcebaş pe pagina sa de Facebook.

Deşi perioada de notorietate a Tamarei Zastavniţchi ţine de anii 70-80 ai secolului trecut, de chipul ei agreabil îşi mai amintesc şi astăzi mulţi telespectatori care aşteptau în faţa micilor ecrane ieşirea frumoasei prezentatoare ce urma să anunţe programul.

„A fost o doamnă de o nobleţe fără egal. Mereu elegantă, mereu sobră, un crainic notoriu, care a lăsat o urmă adâncă în istoria acestei instituţii. Îmi pare rău că a plecat la cele veşnice. Dumnezeu să o aibă în paza Sa”, a declarat jurnalistul Mihai Scoarţa, care a muncit împreună cu Tamara Zastavniţchi.

Tamara Zastavniţchi, originară din raionul Ştefan-Vodă, a absolvit Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova. A fost discipola renumitei crainice Elena Strâmbeanu. După ce plecase de pe ecran, se îngrijise de cele două muzee ale Radioului şi Televiziunii Naţionale, sistematizând meticulos fotografiile, devenite în timp veritabile surse documentare.

Ultimii ani de viaţă, Tamara Zastavniţchi i-a trăit cu o nostalgie de nedescris pentru televiziune naţională, instituţia căreia i-a dedicat 35 de ani de activitate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!