ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

1,6 milioane de lei vor fi alocate pentru compensarea averii confiscate a victimelor represiunilor politice

15:39 | 22.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi alocarea a 1,6 milioane de lei din bugetul de stat, necesare pentru compensarea pagubei materiale provocate persoanelor supuse represiunilor politice, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Cabinetului de miniștri.

Potrivit Hotărârii de Guvern, șapte persoane vor beneficia de compensații pentru valoarea averii confiscate, naționalizate sau de care au fost deposedate victimele supuse  represiunilor politice. 

Mijloacele financiare vor fi transferate către autoritățile publice locale pentru distribuirea ulterioară către beneficiari. Astfel, circa 776 mii de lei vor fi transferate către Consiliul raionul Anenii Noi; 548 de mii de lei – Consiliul raionului Cimișlia, iar 238 de mii de lei - spre Consiliul raional Sângerei. Circa 115 mii de lei vor fi transferate Consiliului raional Ialoveni, iar aproape 10 mii de lei - raionului Soroca. 

În acest scop, în bugetul de stat pentru 2021, au fost aprobate mijloace financiare în sumă de 6,25 milioane de lei, dintre care 1,12 milioane de lei au fost executate, iar soldul rămas constituie cca 5,12 milioane de lei. 

Foto: Guvern

img21006965

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!