ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

ASD ar putea aplica penalități de întârziere antreprenorului care construiește drumul de ocolire a satului Slobozia Mare din raionul Cahul

16:26 | 22.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Conducerea Administrației de Stat a Drumurilor /ASD/ a discutat astăzi cu reprezentanții antreprenorului Metag Inșaat Ticaret A.S. (Turcia) despre procesul de construcție a drumului de ocolire a satului Slobozia Mare din raionul Cahul, comunică MOLDPRES.

Potrivit ASD, în prezent, pe sectorul drumului M3, cu o lungime de peste 18 km, se desfășoară lucrări de terasamente, așternere a stratului de balast și construcție a podețelor.

Lucrările de construcție au fost inițiate la sfârșitul lunii mai 2019 și până în prezent au fost executate în proporție de doar 31%, progresul planificat fiind de 69,5%.

ASD a atenționat antreprenorul privind progresul lent al lucrărilor și despre riscul de aplicare a penalităților de întârziere. Antreprenorului i-a fost solicitat să depună efort pentru a îmbunătăți situația.

Proiectul prevede construcția unui sector de drum cu două benzi de circulație și două sensuri giratorii. De asemenea, vor fi executate lucrări de construcție a terasamentelor, podețelor, trotuarelor, sistemelor de evacuare a apelor pluviale și de drenaj, instalare a 960 de indicatoare rutiere și construcție a trei stații pentru autobuze.

Construcția drumului ce face conexiunea cu vama Giurgiulești, frontiera cu România, are o valoare de peste 18 milioane de euro, acordați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Antreprenorul și-a asumat finalizarea integrală a proiectului în anul 2022.

Foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!