ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău va facilita oportunitățile de învățare pentru adulții din capitală

08:26 | 23.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău va identifica noi oportunități de învăţare pentru adulți în vederea dezvoltării capacităților personale şi profesionale ale locuitorilor orașului, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul Angela Cutasevici a avut o întâlnire cu Levan Kvatchadze, director regional DVV International pentru Ucraina, Belarus și R. Moldova și Adela Scutaru-Guțu, director DVV International Moldova. Institutul pentru Cooperare Internațională al Asociației Germane pentru Educația Adulților este antrenat alături de entitățile municipale în diversificarea oportunităților de învăţare pentru adulți, menite să asigure o tendinţă ascendentă în dezvoltarea personală şi profesională a locuitorilor municipiului Chișinău.

Părțile au convenit asupra necesității facilita oportunitățile de învățare pentru adulții din diferite grupuri sociale, iar în acest sens autoritățile municipale au demarat deja reforma structurală a subdiviziunii de profil, măsură care va permite concentrarea eforturilor autorităților în materie de învățare pe tot parcursul vieții.

Totodată, formarea profesională a angajaților din diferite entități municipale va reprezenta una dintre ariile de acțiune la care activitățile ar urma să înceapă în viitorul apropiat.

Viceprimarul Angela Cutasevici a subliniat interesul autorităților municipale în asigurarea unui progres economic şi social al comunității urbane prin servicii şi oportunități de dezvoltare accesibile. Or, astfel de inițiative trebuie abordate sistemic, cu suportul autorităților publice locale, care să permită realizarea graduală a acestor deziderate.

Dezvoltarea capacităților personale şi profesionale pentru adulți face parte din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă setate de Organizația Națiunilor Unite, precum și ale inițiativei globale UNESCO Learning cities, la a cărei rețea a aderat şi municipiul Chișinău în septembrie 2020.

Foto: Primăria Chișinău

img21006981

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!