ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Membrii Consiliului de Securitate ONU au o poziție comună față de Afganistan

11:24 | 23.09.2021 Categorie: Externe

New York, 23 sep. /MOLDPRES/. Membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU "doresc cu toţii un Afganistan în pace, stabil, în care ajutorul umanitar să poată fi distribuit fără probleme şi fără discriminare", le-a declarat miercuri, 22 septembrie, mai multor jurnalişti Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, după o întâlnire cu miniştrii de Externe din ţările membre, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Înaltul oficial ONU a menționat că toţi cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate doresc "un Afganistan în care drepturile femeilor şi fetelor să fie respectate, un Afganistan care să nu fie un refugiu pentru terorism, un Afganistan în care să avem un guvern incluziv reprezentând diferitele segmente ale populaţiei", a spus Antonio Guterres.

Reuniunea a durat puţin peste o oră. Niciunul dintre miniştrii de Externe prezenţi nu a dorit să comenteze la începutul sau la sfârşitul sesiunii. Marea Britanie care a organizat reuniunea în sala Consiliului de Securitate al ONU, a indicat că doreşte să găsească "o singură voce în dialogul său cu talibanii".

În căutare de recunoaştere internaţională, talibanii au cerut să vorbească la Adunarea Generală a ONU înainte ca dezbaterea sa generală să se încheie luni seara. Dar Statele Unite au făcut cunoscut că Comisia ONU pentru acreditare, din care fac parte, nu se va întruni înainte de noiembrie.

img21006984

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!