ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura Generală a expediat un apel special Comisiei de la Veneția

09:54 | 23.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a anunțat astăzi că suplimentar la materialele remise anterior către forul internațional, la solicitarea Comisiei de la Veneția, a fost expediată o notă specială în vederea formulării unei opinii privind compatibilitatea modificărilor legislative operate în Legea cu privire la Procuratură, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, prin această nouă notă, Procuratura mai solicită, Comisiei de la Veneția să-și exprime opinia și să transmită autorităților Republicii Moldova considerentele sale inclusiv sub aspectul admisibilității participării, ca membru de drept, a Procurorului General într-un organ precum Consiliul Suprem de Securitate în condițiile cadrului legal al țării noastre.

PG anunță că pe lângă actele legislative vizate, la adresarea către Comisia de la Veneția, au fost anexate cele două sesizări înregistrate la Curtea Constituțională.

Pe 24 august curent, Parlamentul Republicii Moldova, a aprobat în lectură finală o serie de modificări la Legea cu privire la Procuratură.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!