ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a participat la reuniunea Consiliului miniștrilor de Externe al GUAM

10:42 | 23.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a participat la cea de-a 37-a reuniune a Consiliului miniștrilor Afacerilor Externe al Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică - GUAM, desfășurată la New York, informează MOLDPRES

Biroul de presă al MAEIE a comunicat agenției că oficialul a reafirmat angajamentul Moldovei față de promovarea unei cooperări eficiente și orientate spre rezultate la nivel regional, inclusiv în contextul deținerii de către țara noastră a președinției în exercițiu în cadrul GUAM la anul viitor. 

„Am salutat eforturile organizației de extindere a relațiilor cu alte state și organizații, pledând în același timp pentru intensificarea eforturilor de a spori atenția pentru arealul GUAM, precum și pentru consolidarea cooperării sectoriale în domenii precum infrastructura, mediul și digitalizarea”, a menționat ministrul Nicu Popescu. 

În cadrul reuniunii a fost semnată decizia de constituire a unui grup permanent al GUAM în domeniul comunicării strategice, ceea ce va contribui la sporirea vizibilității organizației, precum și la promovarea imaginii acesteia, prin diferite mijloace aferente diplomației digitale și comunicării publice.

Foto: MAE al Ucrainei

img21006989

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!