ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 1 octombrie, entitățile publice și private din capitală vor organiza munca la domiciliu

11:37 | 23.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Entitățile publice și private din capitală vor organiza din 1 octombrie regimul de activitate cu introducerea muncii la domiciliu, fie vor opta pentru un program de lucru diferențiat. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei CNESP, angajatorii din sistemul public și privat vor ajusta programul salariaților care au copii de vârstă preșcolară și școlară la programul de activitate al instituțiilor de învățământ.

Conform deciziei CNESP, în localitățile sub Cod roșu de COVID-19, printre care și capitala, instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior vor activa în regim online.

Totodată, va fi interzis accesul vizitatorilor în instituțiile medico-sanitare și instituții de plasament. Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele interioare cu utilizarea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente și cu obligația ca toți clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19. Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) va fi permisă cu participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare sau, respectiv, 150 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin 2 m2 pentru fiecare persoană cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în prezent, 336 de localități din țară se află în prag de alertă verde, 156 – în alertă galbenă, 311 – alertă portocalie, 178 – alertă roșie, printre care municipiile Chișinău și Bălți.

Foto:

img21006992

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!