ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la 1 octombrie, companiile HoReCa vor achita TVA diminuat

14:12 | 23.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. De la 1 octombrie anul curent va fi aplicată cota de impozitare cu TVA redusă pentru serviciile de cazare, produsele alimentare sau băuturi, cu excepția producției alcoolice, comunică MOLDPRES.

Astfel, cota TVA a fost diminuată până la 6% pentru industria HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele), pe durata stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică.

Inițiativa legislativă aparține deputatului Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Dumitru Alaiba. Potrivit deputatului, accelerarea lansării facilităților fiscale pentru industria HoReCa este importantă, deoarece companiile suportă pierderi considerabile din cauza restricțiilor impuse în legătură cu pandemia de COVID-19.

Legea care prevede reducerea TVA pentru unele activități economice a fost elaborată de deputații Fracțiunii ”Partidul Șor” și urma să fie aplicată începând cu 21 noiembrie 2021.

Foto: Parlament

img21007001

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!