ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Maia Sandu a avut, la New York, mai multe întrevederi informale

15:03 | 23.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei la New York, unde s-a aflat pentru a participa la lucrările celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut mai multe întrevederi informale, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

La invitația Președintelui Poloniei, Andrzej Duda, șefa statului a participat, alături de Premierul georgian Irakli Garibashvili, la o cină de lucru organizată la Reprezentanța Republicii Polone la ONU. Cei trei lideri au discutat despre cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic. Ei au abordat subiectul perspectivei de aderare a  Moldovei și Georgiei la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA) și posibilitatea de armonizare a prețurilor internaționale de roaming între țările Parteneriatului Estic și UE.

De asemenea, Președintele Maia Sandu a avut o întâlnire la Fundația pentru o Societate Deschisă, unde a discutat oportunități de colaborare în domeniul promovării reformelor în educație. La fel, Maia Sandu s-a întâlnit cu Consulul Onorific al Republicii Moldova la New York - Mark Meyer, membru al Baroului newyorkez de Avocați și al Grupului de arbitri din cadrul Centrului internațional de soluționare a litigiilor de investiții (ICSID). Discuția s-a axat pe reforma justiției din Republica Moldova.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!