ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Liderul separatist catalan Carles Puigdemont a fost arestat în Italia

10:14 | 24.09.2021 Categorie: Externe

Roma, 24 sep. /MOLDPRES/. Europarlamentarul separatist şi fost lider al guvernului regional catalan Carles Puigdemont, aflat în exil în Belgia din 2017 după tentativa de secesiune a Cataloniei, a fost arestat joi în Italia, a anunţat avocatul său, transmite digi24.ro, preluat de MOLDPRES.

„Preşedintele Puigdemont a fost arestat la sosirea în Sardinia, unde călătorea ca deputat european”, a scris avocatul său, Gonzalo Boye, pe Twitter. Arestarea a avut loc în baza unui mandat european de arestare din 14 octombrie 2019, a adăugat el.

La 9 martie, Parlamentul European i-a ridicat imunitatea parlamentară lui Carles Puigdemont şi altor doi europarlamentari separatişti, măsură care a fost confirmată la 30 iulie de Curtea de Justiţie a UE.

Exilat în Belgia de la tentativa de secesiune din 2017 pentru a scăpa de urmărirea penală de către justiţia spaniolă, Carles Puigdemont nu a beneficiat de graţierea acordată la sfârşitul lui iunie celor nouă separatişti închişi în Spania, iar guvernul spaniol al socialistului Pedro Sanchez doreşte în continuare ca el să fie judecat în Spania.

Carles Puigdemont este urmărit penal pentru răzvrătire şi este acuzat de deturnare de fonduri publice.

Foto: politico.eu

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!