ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Agenției pentru Eficiență Energetică

11:03 | 24.09.2021 Categorie: Comunicate

Reabilitarea termică a Grădiniței de copii „Andrieș” din satul Parcova, raionul Edineț

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Grădinița de copii „Andrieș”, satul Parcova, raionul Edineț este o adevărată istorie de succes. Pornind de la un proiect de eficientizare energetică realizat cu suportul Agenției pentru Eficiență Energetică, au încheiat prin îmbunătățirea clădirii din punct de vedere al consumului de energie pe diferite aspecte.

Cu ajutorul Agenției pentru Eficiență Energetică au fost realizate măsuri de înlocuire a ferestrelor și ușilor exterioare pe o suprafață de 75 m2 și instalarea a două cazane pe biomasă de 60 kW fiecare. Astfel proiectul de reabilitare termică a instituției educaționale a adus economii de energie în valoare de 114 902,25 kWh/an și economii financiare de 39 592 lei/an. Valoarea totală a proiectului implementat a însumat 1 890 475,7 lei.

Pentru accesare video, vedeți link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=QhNHs_HS9kA&ab_channel=AgentiapentruEficientaEnergetica

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!