ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste trei tone de alcool etilic fără acte de proveniență au fost ridicate de polițiști

12:49 | 24.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Peste trei tone de alcool etilic, în valoare de 300 mii de lei, au fost depistate și ridicate de poliție la Călărași, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, la 17 septembrie, oamenii legii au stopat în trafic un automobil, la volanul căruia se afla un bărbat de 60 de ani din Călărași, care transporta o cantitate de peste trei tone de alcool etilic.

Marfa depistată a fost ridicată pentru a fi supusă expertizei. Valoarea acesteia se estimează la aproximativ 300 000 de lei.

Pe acest caz a fost pornită procedura contravențională privind transportarea, păstrarea sau comercializarea mărfurilor supuse accizelor,  fără marcarea lor cu timbre de control sau timbre de accize.

Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în această schemă frauduloasă de distribuire a alcoolului etilic, precum și  stabilirea prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!