ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Au fost anunțate rezultatele concursului pentru selectarea membrului CSP din rândul societății civile

12:57 | 24.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, a adoptat astăzi Hotărârea privind rezultatele concursului. Membrii Comisiei au înaintat președintelui Maia Sandu candidatura Svetlanei Balmuș pentru această funcție, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, Svetlana Balmuș este avocată și expertă în domeniul justiției în cadrul Institutului pentru Politici și Reforme Europene. De asemenea, ea are o experiență de 19 ani de magistrată.

Concursul s-a desfășurat în conformitate cu Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratură și Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al CSP din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, aprobat prin Decretul nr. 548 - VIII din 29 decembrie 2017. La prima etapă de concurs s-au înscris patru candidați, tot ei fiind admiși și la cea de-a doua etapă - interviul, care a avut loc la 22 septembrie 2021.

foto: csp.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!