ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Economiei

12:59 | 24.09.2021 Categorie: Comunicate

Relațiile economice moldo-polone discutate de către Ministrul Economiei și Ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova 

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk. Oficialii au discutat relațiile economice dintre cele două țări și au stabilit domenii de interes și cooperare.

Ministrul Economiei a enumerat principalele obiective pentru perioada următoare, prioritare fiind asigurarea unei piețe economice transparente, cu reguli clare și egale pentru toți actorii economici.

Până în prezent, între Republica Moldova şi Republica Polonă au fost semnate 37 de acorduri, care reglementează diverse domenii de activitate.

În Republica Moldova activează 92 de întreprinderi cu capital polon, investițiile însumând 227,297 mln. Lei. După volumul capitalului investit, Polonia se află pe locul 15 printre principalii investitori ai R. Moldova. Cel mai mare investitor polonez este compania „Polski Cukier" (industria de zahăr).

Sprijinul financiar polonez este oferit prin Programul de Asistență pentru Dezvoltare. Republica Moldova este declarată țară prioritară pentru asistența poloneză pentru dezvoltare în sectoare precum bună guvernare, dezvoltare regională și rurală și agricultură. Pe parcursul a 15 ani, Polonia a implementat 264 de proiecte în valoare de 15 milioane de euro în Moldova. 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!