ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă campanie de informare pentru promovarea vaccinării împotriva COVID-19 a fost lansată la Chișinău

13:54 | 24.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. O nouă campanie de informare ce vizează promovarea vaccinării împotriva COVID-19 a fost lansată astăzi la Chișinău. Astfel, în următoarele două luni, în peste 100 de farmacii din Republica Moldova cetățenii vor putea să se informeze despre procesul de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, comunică MOLDPRES.

Evenimentul face parte din campania națională de informare lansată de autoritățile din sănătate pentru a promova imunizarea și susținută de OMS.

La evenimentul de lansare a fost prezent și secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Zinaida Bezverhni. Ea a reiterat necesitatea accelerării procesului de vaccinare a populației și a reamintit că doar imunizarea poate preveni formele grave de boală.

„Vaccinarea poate preveni formele grave de spitalizare, iar acest lucru a fost clar demonstrat de statele care au o acoperire vaccinală mai mare de 70 la sută. În prezent, tinerii reprezintă o sursă potențială mare de răspândire a virusului, astfel că această categorie de vârstă trebuie să se vaccineze într-o măsură tot mai mare. La momentul de față, 30 la sută în populația adultă este imunizată”, a spus oficialul.

Ea a precizat că Republica Moldova dispune de stocuri suficiente de vaccin de la mai mulți producători.

Datele statistice arată că, până astăzi, în Republica Moldova au fost administrate 1.375.981 doze de vaccin.

img21007047

img21007047

img21007047

img21007047

img21007047

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!