ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu s-a întâlnit cu Ambasadorul Turciei la Chișinău

14:00 | 24.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Perspectivele parteneriatului moldo-turc și posibilitățile de dezvoltare a relațiilor economice, au fost discutate astăzi de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu Gürol Sökmensüer, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Oficialii au salutat creșterea din ultimii ani a fluxului investițional între cele două țări și au convenit să majoreze volumul de investiții turcești în Republica Moldova cu implicarea mai multor companii interesate în proiecte de infrastructură.

“Pentru a încuraja investitorii să vină în Republica Moldova, ne angajăm să creăm un climat investițional favorabil, iar prioritatea noastră este combaterea corupției și vom face tot posibilul să avansăm în acest domeniu”, a declarat Igor Grosu.  

Un alt subiect abordat a fost dialogul pe dimensiunea Grupurilor parlamentare de prietenie și a Comisiilor parlamentare de specialitate.

Foto: Parlament

img21007048

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!