ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

15:06 | 24.09.2021 Categorie: Comunicate

MEC se alătură „Manifestului diplomaţiei ştiinţifice francofone", semnat în cadrul Săptămânii Francofoniei Științifice

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a participat la Săptămâna Francofoniei Științifice.

În cadrul Săptămânii Francofoniei Științifice, la Conferinţa miniştrilor francofoni ai învăţământului superior şi cercetării, miniștrii au adoptat un „Manifest al diplomaţiei ştiinţifice francofone", scopul căruia este consolidarea legăturii dintre politică şi ştiinţă, precum şi cooperarea universitară în spaţiul francofon.

Menționăm că Săptămâna Francofoniei Științifice, desfășurată în perioada 21 - 24 septembrie, a fost  marcată de cea de-a XVIII-a Adunare Generală cvadrienală a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) și de celebrarea a 60 de ani de la fondarea AUF, care în prezent reunește peste 1000 de universități din lume.

Tot în cadrul Săptămânii Francofoniei Științifice a fost prezentată noua strategie pentru perioada 2021-2025. Evenimentul a avut loc în format hibrid şi a reunit peste 900 de reprezentanţi ai universităţilor din 116 state membre ale Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!