ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

CEC va controla fluxurile financiare declarate de concurenții electorali

15:48 | 24.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală /CEC/ a solicitat suportul Guvernului pentru fortificarea capacității autorității electorale de monitorizare și control financiar al concurenților electorali care vor participa la alegerile locale noi din data de 21 noiembrie 2021, transmite MOLDPRES.

Membrul CEC, Pavel Postică, a propus în cadrul ședinței ordinare de astăzi a administrației electorale centrale, ca instituția să ceară suportul autorităților guvernamentale pentru monitorizarea și controlul financiar al concurenților electorali.

“În baza acordului Guvernului, autoritatea electorală centrală ar avea posibilitatea să solicite Serviciului Fiscal de Stat, Poliției ori altor instituții să trimită la autoritatea electorală persoane care au acces la baza de date pentru controlul și monitorizarea fluxurilor financiare declarate de către concurenții electorali”, a declarat Postică.

Membrii Comisiei Electorale Centrale au acceptat propunerea, urmând ca președintele acestei instituții, Angelica Caraman, să trimită solicitarea Cabinetului de miniștri. 

Foto: cec.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!