ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Nicu Popescu a participat la cea de-a 10-a Conferință ministerială a Comunității Democrațiilor

16:10 | 24.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, la invitația omologului român Bogdan Aurescu a participat în format virtual cu un discurs la cea de-a 10-a Conferință Ministerială a Comunității Democrațiilor cu genericul „Democrație și Reziliență: Obiective Comune", organizată de România în calitate de președinte al Comunității, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

„Am evidențiat eforturile Guvernului îndreptate spre consolidarea instituțiilor democratice și a practicii bunei guvernări, prin lupta împotriva corupției și reformele întreprinse, cu accent pe rolul primordial al reformării sectorului justiției", a spus ministrul Nicu Popescu.

Șeful diplomației Republicii Moldova a punctat că țara noastră întreprinde, în mod activ, măsuri întru îmbunătățirea situației drepturilor omului în Republica Moldova, acordând o importanță considerabilă situației din regiunea transnistreană.

Comunitatea Democrațiilor (CoD) este o coaliție interguvernamentală globală, formată din statele-membre ale Consiliului Guvernatorilor, care susțin aderarea la valorile și standardele democratice comune conturate în Declarația de la Varșovia. Din 15 septembrie 2019, Președinția Comunității Democrațiilor este deținută de România, fiind extinsă până în septembrie 2022.

Foto: MAEIE

img21007055

img21007055

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!