ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lavrov atacă virulent SUA pentru a apăra Rusia de critici

12:27 | 26.09.2021 Categorie: Externe

New York, 26 sep. /MOLDPRES/. În dorința de a proteja Rusia de criticile țărilor democratice, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, l-a acuzat sâmbătă, 25 septembrie, de ipocrizie pe preşedintele SUA, Joe Biden, cu privire la angajamentul său faţă de diplomaţie şi cooperare, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Serghei Lavrov, în discursul său la Adunarea Generală ONU a criticat Washingtonul pentru alegerea participanţilor la viitoarea reuniune la nivel înalt pentru democraţie.

SUA a fost învinuită că efectiv "deturnează dreptul de a decide în ce măsură o ţară îndeplineşte standardele democraţiei".

"În esenţă, această iniţiativă este într-un spirit al războiului rece, deoarece declară o nouă cruciadă ideologică împotriva tuturor celor care nu se conformează", a afirmat șeful diplomației ruse.

Lavrov a adăugat că acest lucru contrazice afirmaţiile făcute de preşedintele Biden în discursul său de marţi, când liderul SUA a spus că nu vrea să mai vadă lumea împărţită în două blocuri.

Cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU se desfăşoară până luni, 27 septembrie, iar marea majoritate a vorbitorilor au luat deja cuvântul.

Foto: Reuters

img21007076

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!