ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA a donat Armatei Naționale echipament în valoare de 5 mln de dolari

08:52 | 27.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Armata Naţională a primit un lot de echipament militar din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii, în valoare de 5 milioane de dolari, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, echipamentul a fost livrat în scopul realizării Planului de dezvoltare și transformare a Armatei Naționale conform prevederilor Strategiei Naționale de Apărare și Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare a Republicii Moldova (DCBI).

Șeful de la Apărare Anatolie Nosatîi, susține că această acțiune reprezintă o continuate a reformelor sistemice inițiate de Ministerul Apărării al Republicii Moldova în anul 2018 în contextul realizării obiectivului de reformare și modernizare a sectorului de apărare și securitate din Programul de activitate a Guvernului în sprijinul eforturilor de dezvoltare a capabilităților militare și creștere a capacității operaționale a Armatei Naționale.

Integral, lotul de echipament militar va fi livrat în câteva tranșe până la finele anului curent, fiind distribuit în unitățile Armatei Naționale. Acesta este destinat sporirii capacității și interoperabilității pentru participarea la operațiuni internaționale de menținere a păcii.

Foto: MA

img21007085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!