ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Natalia Gavrilița efectuează o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu mai mulți oficiali europeni

09:28 | 27.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 27-28 septembrie. Aceasta este prima vizită în străinătate a Nataliei Gavrilița în calitate de prim-ministru, și are loc la invitația Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șefa Executivului va fi însoțită de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe.

Astăzi Natalia Gavrilița va avea întrevederi cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles.

Alte două ședințe ale prim-ministrului sunt rezervate pentru discuțiile cu Paolo Gentiloni, Comisarul european pentru economie și Didier Reynders, Comisar european pentru justiție.

Pe data de 28 septembrie prim-ministrul va avea întrevederi cu Oliver Varhelyi, Comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Adina Vălean, Comisar european pentru transport și cu Kadri Simson, Comisar european pentru energie.

De asemenea, premierul va participa la un eveniment public, alături de Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate și Negocieri privind extinderea din cadrul Comisiei Europene și Nicu Popescu.

În aceeași zi, Natalia Gavrilița va avea o întrevedere cu diaspora moldovenească din Belgia. Totodată, în cadrul vizitei la Bruxelles prim-ministrul va oferi mai multe interviuri pentru presa din Occident.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!