ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O delegație a Parlamentului participă la sesiunea de toamnă a APCE

09:36 | 27.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Cinci deputați participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Evenimentul se desfășoară în perioada 27-30 septembrie, la Strasbourg, în format hibrid – online și cu prezență fizică, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al legislativului, din delegație fac parte Ion Groza, care este și președintele Delegației naționale la APCE, vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, precum și Adela Răileanu, vicepreședinte al Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media și Natalia Davidovici, secretar al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

În cadrul sesiunii, vor fi aprobate de către Plen, împuternicirile Delegației naționale a Moldovei la APCE.  De asemenea, parlamentarii vor participa la prezentarea Raportului de activitate al Biroului și Comisiei permanente a APCE, în cadrul căruia se regăsește subiectul privind observarea alegerilor legislative anticipate în Republica Moldova.

Agenda APCE mai include alegerea judecătorilor la CEDO, inclusiv un reprezentant din partea țării noastre.  

Totodată, oficialii de la Chișinău urmează să participe la o serie de întrevederi cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Rik Daems și coraportorii APCE pentru R. Moldova.

Foto: Parlament

img21007089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!