ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 4 000 de militari ai Armatei Naționale au fost vaccinați împotriva Covid-19

11:58 | 27.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Circa 4 100 de militari ai Armatei Naționale au fost vaccinați cu schemă completă împotriva COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Apărării, cea mai mare rată de imunizare a fost înregistrată la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, unde 96% din studenții militari deja s-au vaccinat. Aceștia sunt urmați de efectivul de soldați în termen cu o rată de imunizare de 85%, dar și de militarii prin contract - 75%.

În scopul imunizării eficiente a efectivului Armatei Naționale, a fost creat un punct de vaccinare anti-Covid la Centrul Consultativ-Diagnostic al Ministerului Apărării. Tot aici sunt vaccinați militarii în rezervă și veteranii Forțelor Armate. Totodată, angajații din garnizoanele militare din țară se imunizează la centrele de vaccinare împotriva COVID din teritoriu ale Ministerului Sănătății.

Campania de vaccinare în Armata Naţională a început la 2 martie curent, prin imunizarea cadrelor medicale din instituţiile şi subdiviziunile medicale ale structurii de apărare.

Foto: MA

img21007097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!