ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul Chișinăului consideră că situația epidemiologică din municipiu este imprevizibilă

14:02 | 27.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a solicitat Ministerului Sănătății o coordonare permanentă pentru activarea graduală a altor spații medicale, inclusiv în spitalele republicane, pentru tratamentul pacienților bolnavi de coronavirus, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a solicitat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității, coordonarea cu ministerul nominalizat pentru a putea face față pandemiei de COVID-19. „Numărul cazurilor de coronavirus creşte îngrijorător de la o săptămână la alta, iar o treime din numărul total de îmbolnăviri sunt înregistrate în municipiul Chişinău. Consideram că Ministerul Sănătăţii trebuie să se implice mai activ, prin protocoale clinice actualizate în tratamentul pacienţilor la domiciliu, mă refer aici la acei pacienţii care au forme uşoare şi medii”, a spus edilul.

De asemenea, el a cerut ca triajul pacienților suspecți ori confirmați cu COVID-19 să fie mai eficient. „Triajul pacienţilor trebuie sa fie mai eficient, pentru a nu interna pacienţii care prezintă forme uşoare de coronavirus, anume pentru a nu umplea nejustificat spitalele. Spitalele municipale, activate ca spitale COVID, destul de rapid devin neîncăpătoare”.

Ion Ceban a caracterizat situația epidemiologică din municipiul Chișinău ca fiind una „imprevizibilă”.

img21007099

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!