ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful unei întreprinderi de stat din Taraclia a fost reținut de CNA

13:35 | 27.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție au descins astăzi cu percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu ale șefului subdiviziunii teritoriale Taraclia a Inspectoratului de Stat pentru Supraveghere tehnica "Intehagro", pentru probarea unor infracțiuni de corupție, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, acțiunile au avut loc în cadrul unui dosar penal, pornit pe corupere pasivă. Funcționarul este bănuit că a pus la cale o schemă de corupție prin care ar fi extorcat şi primit sistematic câte 2 500 de lei de la doritorii de a-și perfecta certificate de tractorist mecanic sau permis de conducere a tractorului de categoriile A și C, fără ca aceștia să susțină examene teoretice și practice.

Astfel, în timpul perchezițiilor au fost ridicate mai multe copii ale actelor de școlarizare ale candidaților, cărora li s-au eliberat certificate de tractorist-mecanic, ordinele de plată, pe care bănuitul le achita personal și le atașa la setul de documente, cereri pentru susținerea examenelor, dar și mijloace bănești, proveniența cărora urmează a fi stabilită.

Dacă va fi găsit vinovat, funcționarul riscă până la 10 ani de pușcărie, amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de până la 10 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!