ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi tineri au fost reținuți după ce au sustras de pe carduri peste 1 milion de lei

13:50 | 27.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Polițiștii și procurorii au destructurat un grup infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor. Doi tineri au fost reținuți, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, suspecții apelau cetățenii prin aplicația ”Viber”, prezentându-se drept angajați ai băncii, iar sub pretextul să îi apere de o fraudă, cereau să li se dicteze datele și codurile la telefon. Ulterior banii erau sustrași și transferați pe alte conturi prin intermediul portmoneelor cripto-valutare sau erau convertiți în criptomonede ”Bitcoin” și ”Litecoin”.

Suspecții, cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, pe parcursul anului 2020 și până în prezent, au săvârșit peste 40 extrageri de pe conturile bancare ale mai multor persoane, prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la circa un milion de lei.

La fel s-a stabilit că, coordonatorii acestor infracțiuni se află în detenție în penitenciare din Republica Moldova și ăn prezent se desfășoară măsuri în privința acestora. Conform legislației penale, dacă vor fi găsiți vinovați membrii grupului riscă de la 8 la 15 ani de închisoare.

img21007102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!